PJ Maa toimi neuvonantajana SNT-Groupin ostaessa Tammer-Suojan liiketoiminnan

Tamperelainen tekstiili- ja muoviteollisuuden konserni SNT-Group Oy on tänään (1.12.) tehdyllä kaupalla ostanut Oy Tammer-Suoja Ab:n liiketoiminnan.

Tammer-Suoja on vuonna 1983 perustettu ajoneuvojen istuinsuojien ja peitteiden sekä lentokonematkustamoiden verhoilu- ja sisustustuotteiden suunnitteluun, valmistukseen ja myyntiin erikoistunut yritys. Sen päätuotteita ovat lentokoneiden istuinsuojat, lattiamatot ja verhot. Yhtiö on Finnairin ja Patrian ohella ainoa yritys Suomessa, jolla on lupa valmistaa ja myydä lentokoneiden osia. Tammer-Suojalle myönnettiin POA21-lupa vuonna 2009. Tamperelaisyhtiö on toimittanut matot ja istuinten vaihtopäälliset muun muassa Finnairin Euroopan ensimmäisiin Airbus 350 koneisiin.

Ajoneuvojen istuinsuojien valmistajana Tammer-Suoja on nykyisin alan merkittävin toimija ja markkinajohtaja Suomessa. Tuotesegmentin lippulaivana ovat merkkikohtaiset TAMMERS-istuinsuojat ajoneuvoihin.

Yhtiön omistanut Kari Talja jatkaa toimitusjohtajana ja hänestä tulee SNT-Group Oy:n osakas. ”Synergiaedut avaavat uusia mahdollisuuksia”

SNT-Group-konserni on viimeisen kymmenen vuoden aikana kasvanut niin orgaanisesti kuin yritysostoilla. Konsernin liikevaihto nousee tänä vuonna reilusti yli 14 miljoonaan euroon ja kaupan myötä se työllistää yli sata henkeä. Toimitusjohtaja Juha Koskimäen mukaan Tammer-Suojan liiketoiminta ja asiakkuudet sopivat erinomaisesti konsernin palveluvalikoimaan.

– Tavoitteena on avata uusia markkinoita etenkin viennissä. Kohdemaita ovat ainakin lähialueet eli Pohjoismaat, Baltia ja Venäjä. Meillä on Tammer-Suojan kanssa yhteisiä asiakkaita ja tuotannossa sekä hankinnoissa on paljon sellaisia yhtäläisyyksiä, joista löydämme synergiaetuja. Liiketoimintakauppa antaa Tammer-Suojalle leveämmät hartiat viennin kasvattamiseen.

– Tammer-Suojan kasvu on ollut vahvaa ja meillä ovat alkaneet tulla niin tuotantotilojen kuin kapasiteetinkin rajat vastaan. Tällä järjestelyllä saamme paremmat mahdollisuudet tavoitella entistä vahvempaa asemaa ilmailualalla, Tammer-Suojan toimitusjohtaja Kari Talja arvioi.

Tammer-Suoja Oy:stä tulee SNT-Groupin 100-prosenttinen tytäryhtiö. Henkilöstö siirtyy uuden omistajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Lisätiedot: Toimitusjohtaja Juha Koskimäki, SNT-Group Oy, puh. 0500 804 666 Toimitusjohtaja Kari Talja, Tammer-Suoja Oy, puh. 0400 914 942

SNT-Group on tamperelainen konserni, joka koostuu emoyhtiö SNT-Group Oy:stä ja sen tytäryhtiöistä Safeplast Oy, Tupler Oy ja SNT-Group Eesti Oü. Lisäksi konserniin kuuluvat osakkuusyhtiöt Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Emoyhtiön liiketoiminta muodostettiin vuonna 2010 Ulkohankinta Oy:n, Suomen Nauhatehdas Oy:n ja Lankatuonti Oy:n liiketoiminnoista. Konsernin liiketoiminta koostuu kolmesta toimialasta: SNT-Group Oy:n tekstiili- ja vaatetusteollisuuden komponentit, raaka-aineet ja alihankinta, Safeplast Oy:n letkunsuojat ja niputustuotteet, sekä Tupler Oy:n Tuplex-parketinalusmatot ja tekstiililaminointi.