PJ Maa toimi myyjän neuvonantajana Folmer Equity Fund II:n sijoittaessa Holmberg-yhtiöihin

Folmer Management Oy:n hallinnoima Folmer Equity Fund II teki ensimmäisen sijoitukseksensa Holmberg-yhtiöihin.

Holmberg-yhtiöiden toiminta alkoi Naantalissa vuonna 1993 Agentur Arne & Mirja Holmberg Oy:n ryhtyessä maahantuomaan asiakkailleen hyvälaatuisia ja kohtuuhintaisia vaatteita. Markkinointi Holmberg Oy perustettiin tukemaan liiketoimintaa myös kosmetiikan, kenkien ja korujen osalta. Holmberg-yhtiöt tarjoavat markkinoille valikoiman omia konseptoituja tuotemerkkejä kuten Terinit, Creblét, koneHELSINKI, Pierre Cavallo, Kiada ja Merlyn. Yhtiöt ovat tuotteistaneet useita henkilöbrändejä kuten Minea Blomqvist, Janina F., Jutta Sport & Casual. Holmberg myös omaa erilaisia lisenssisopimuksia mm. Davidin, Karhun ja Moomien kanssa ja sen tärkeitä asiakkaita ovat esim. isot tavarataloketjut, Kesko Oyj, Tokmanni-konserni, Kokkolan Halpa-Halli Oy ja Inex Partners. Holmberg tarjoaa asiakkailleen myös suunnittelu-, kehitys- ja tuotantoapua white label -tuotemerkkien alueella ja toimii maahantuojana useille brändeille kuten Polaris-kengille ja Flormar-kosmetiikalle. Liiketoimintaa Holmbergilla on kotimaan lisäksi myös Pohjoismaissa ja Baltiassa. Kansainvälisen toimintansa ja tuotantonsa Holmberg perustaa vahvasti vastuullisuuteen. Erityisesti sosiaalinen vastuu liittyen kehittyvien maiden työoloihin, tuoteturvallisuus sekä eläinten oikeudet kosmetiikkatuotannon alueella halutaan turvata. Yhtiöiden liikevaihto on lähes 10 MEUR.

”Holmberg tarvitsi osaavan ja ennakkoluulottoman yhteistyökumppanin toteuttaakseen kansainväliset tavoitteensa ja kotimaisten asiakkaidensa palvelemisen mahdollisimman kattavasti myös tulevaisuudessa”, Holmbergin toimitusjohtaja Mirja Sievänen sanoo.

”Holmbergilla on jo nyt vankkoja näyttöjä kyvystä konseptoida uusia ja menestyksekkäitä tuotteita asiakkaille. Jatkossa voimme palvella nykyistä laajemmin myös kansainvälistä asiakaskuntaa”, Folmerin toimitusjohtaja ja partner Sami Tuominen toteaa. ”Holmbergin henkilöstön osaamisen monipuolisuus ja idearikkaus luovat asiakkaille poikkeuksellisen tehokkaan yhteistyökumppanin”, Folmerin pääomasijoitusjohtaja ja partner Johanna Marin lisää.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja, partner Sami Tuominen, Folmer Management Oy, puh 040 708 4905, sami.tuominen@folmer.fi
Pääomasijoitusjohtaja, partner Johanna Marin, Folmer Management Oy, puh 040 533 9115, johanna.k.marin@folmer.fi
Toimitusjohtaja Mirja Sievänen, puh 040 053 4006