PJ Maa Partners Oy organisoi Toimex Oy:n kaupan

Panostaja Oyj myy kannakevalmistuksen liiketoimintansa yrityksen toimivalle johdolle ja joukolle tamperelaisia yrittäjiä. Yrityskaupan järjestelyistä vastasi PJ Maa Partners Oy, joka myös löysi liiketoiminnalle uudet jatkajat.

Toimex Oy:n vähemmistöomistajana toiminut toimitusjohtaja Kalervo Pentti nousee enemmistöomistajaksi poikansa Kaj Pentin kanssa, joka on ollut yhtiön palveluksessa jo vuosia.  Muita uusia omistajia ovat tamperelaiset Markku OttelaMikko Koskinen, Heikki Halme sekä PJ Maa Partners Oy.

– Uskomme vahvasti kasvolliseen omistukseen ja tämän uuden omistuspohjan myötä olemme entistä valmiimpia vastaamaan liiketoiminnan tulevaisuuden haasteisiin, Kalervo Pentti sanoo.

– PJ  Maa Partners Oy:n nopean toiminnan avulla saimme koko kaupan onnistumaan nopeasti ja vaivattomasti. Pystyimme siten keskittymään Kajn kanssa omaan liiketoimintaamme, kertoo Kalervo Pentti.

– Yhtiölle, jonka liiketoiminta ja tulevaisuuden näkymät ovat kunnossa, oli helppoa etsiä nykyisessäkin rahoitusmarkkinassa toimiva omistajavaihtoehto, toteaa PJ Maa Partners Oy:n partneri Pekka Tammela.

Toimex Oy:n liikevaihto tulee kotimaan lisäksi Skandinavian ja Baltian maista sekä Venäjältä. Kaikki Toimexin teollinen toiminta on keskittynyt Tampereelle. Tällä hetkellä 16 henkilöä työllistävä yritys on lähes 40 vuoden ajan kehittänyt, valmistanut ja toimittanut LVI-putkikannakkeita asuin-, julkis- ja teollisuusrakentamisen tarpeisiin. Yhtiön asiakkaita ovat LVI- ja teknisen alan tukkuliikkeet.

Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2012 päättyneellä tilikaudella 4 miljoonaa euroa ja liiketulos 0,3 miljoonaa euroa.

Lisätiedot:    Kalervo Pentti  puhelin 040 539 3344 kalervo.pentti@toimex.fi

Pekka Tammela puhelin 040 503 9009 pekka.tammela@pjmaa.fi tai www.pjmaa.fi