PJ Maa myyjän neuvonantajana Konevuoren liittyessä osaksi TerraWise-konsernia

Infrarakentamiseen keskittyvän TerraWisen kasvutarina saa jatkoa Konevuori Oy:n liittyessä osaksi konsernia. Järjestelyn myötä TerraWise kasvattaa yhdyskuntarakentamisen osaamistaan ja vahvistaa merkittävästi johtavaa asemaansa Etelä-Suomessa. Konevuori tarjoaa asiakkailleen laajaa palveluvalikoimaa, johon kuuluu muun muassa maanrakennus, maa- ja kiviaineskuljetukset, kiviainesten jalostaminen ja myynti, sekä konevuokraus. Konevuoren perustaja, Reijo Wuorio, jatkaa merkittävässä operatiivisessa roolissa ja tulee omistajaksi uuteen kokonaisuuteen.

TerraWise syntyi joulukuussa 2015 kolmen maanrakennusalan toimijan Kanta Kaivu Oy, Kallionporaus Arto Soininen Oy ja Cendigo Oy yhteenliittymisen myötä. Samalla Sentica Partners tuli tukemaan yhtiön kasvua. Vuoden 2016 aikana TerraWise laajentui kolmen yritysjärjestelyn myötä, kun konserniin tulivat mukaan maaliskuussa Ympäristörakennus Saarinen Oy, heinäkuussa JJ Kaivin ja Kallio Oy, ja lokakuussa Vihermali Oy. Nyt osaksi yhtiötä liittyy yksi Etelä-Suomen maineikkaimmista yhdyskuntarakentajista: Konevuori Oy.

Konevuori on maanrakennukseen ja -kuljetuksiin sekä kiviaineskauppaan keskittynyt yhtiö, jonka perusti 1989 yhtiön toimitusjohtaja Reijo Wuorio. Menestyksekkään historiansa aikana Konevuori on kasvanut merkittäväksi ja laajalti tunnetuksi yhdyskuntarakentamisen erikoisosaajaksi, jonka asiakaskuntaan kuuluu sekä yksityisiä yrityksiä että julkisen sektorin toimijoita. Yhtiö toimii pääasiassa Uudenmaan alueella, ja sen liikevaihto oli kesäkuussa 2017 päättyneellä tilikaudella noin 28 miljoonaa euroa.

Nyt toteutettava yritysjärjestely seuraa TerraWisen valittua kasvustrategiaa. Konevuoren liittyminen osaksi konsernia tuo TerraWiselle entistä paremmat mahdollisuudet toteuttaa pääurakoitsijana monipuolisia infrarakentamisen hankkeita koko eteläisen Suomen alueella. Järjestelyn jälkeen yhtiö jatkaa kasvun tavoittelua edelleen erityisesti orgaanisesti, mutta myös valikoiduin yritysostoin.

Osapuolet ovat sopineet, että yrityskaupan hintaa ei julkisteta.

Lisätietoja:

Juha Saapunki, Toimitusjohtaja, TerraWise Oy Puh: +358 (0) 500 414 458 juha.saapunki@terrawise.fi
Reijo Wuorio, Toimitusjohtaja, Konevuori Oy Puh: +358 (0) 400 494 878 reijo.wuorio@konevuori.fi
Timo Sarkki, Sijoitusjohtaja, Sentica Partners Oy Puh: +358 (0) 40 744 6252 timo.sarkki@sentica.fi