Lindström ostaa Nykypesun osakekannan

PJ Maa Partners avusti myyjää yrityskaupassa, jossa akaalainen Nykypesu Oy myytiin Lindström Oy:lle. Vaihtomattoihin ja hygienialaitteisiin erikoistunut Nykypesu sopii hyvin ostajan arvoihin ja strategiaan, koska yritys on kannattava ja operatiivisesti tehokas. Nykypesu palvelee asiakkaitaan etupäässä pääkaupunkiseudun sekä Turun, Porin, Kouvolan, Lahden ja Tampereen alueilla. Kaupantekohetkellä yhtiö työllistää 12 henkilöä. Työntekijät jatkavat vanhoina työntekijöinä palveluiden tuottamista pääosin Etelä-Suomen alueella sijaitseville asiakkaille.

PJ Maa Partnersin rooli hankkeessa painottui arvonmääritykseen, neuvotteluiden tukeen, kaupan asiakirjoihin ja due diligence -prosessin toteuttamiseen myyjän kumppanina. Myyntiprosessissa PJ Maa Partnersin asiantuntijat toimivat laaja-alaisena tiiminä myös ulkoisia kumppaneita tarpeen mukaan käyttäen. Sinänsä tyypilliselle toimeksiannolle erityispiirteen toi se, että PJ Maa Partners oli avustanut nykyistä myyjää myös tämän ollessa ostajan roolissa hankkiessaan aikanaan Nykypesun osakekannan.

”Lindström on vahva toimija alalla ja heidän avullaan Nykypesun toiminta pystytään viemään seuraavalle portaalle. Uskomme, että tämä järjestely tulee olemaan kaikkien osapuolien kannalta järkevä ratkaisu”, Nykypesun toimitusjohtaja Tero Lahtinen kommentoi. Lindström on vuonna 1848 perustettu tekstiilipalveluiden edelläkävijä. Yhtiön laaja palveluvalikoima kattaa työvaatteet, matot, hotelli- ja ravintolatekstiilit, teollisuuspyyhkeet ja imeytysmatot sekä WC-tilapalvelut. Lindström palvelee asiakkaitaan kaikkialla Suomessa. Kaikkiaan konsernilla on palveluita 24 maassa. Suomi on Lindströmin suurin toimintamaa ja tuo konsernin liikevaihdosta yli puolet.

Lisätietoa: https://lindstromgroup.com/fi/tiedotteet/lindstrom-ostaa-nykypesu-oyn/